Novim sporazumom niža cena gasa

Bez autora
Apr 09 2012

Novim međudržavnim sporazumom o isporuci gasa između Srbije i Ruske federacije, koji bi uskoro trebao da se potpiše, cena će biti niža, što bi trebalo da se odrazi i na krajnje kupce. U dosadašnjim razgovorima evidentirano je da će cena biti nešto korigovana u odnosu na dosadašnje i biće poboljšani i uslovi, a na osnovu tog sporazuma Srbijagas potpisuje ugovor i određuje cenu.Međudržavni sporazum Srbije i Ruske federacije o isporuci gasa je istekao i čeka se termin za potpisivanje novog sporazuma, čiji je tekst usaglašen.

Novim sporazumom niža cena gasaNovim međudržavnim sporazumom o isporuci gasa između Srbije i Ruske federacije, koji bi uskoro trebao da se potpiše, cena će biti niža, što bi trebalo da se odrazi i na krajnje kupce, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu energetike i infrastrukure Dušan Mrakić.

Mrakić je istakao da je u dosadašnjim razgovorima evidentirano da će cena biti nešto korigovana u odnosu na dosadašnje i biće poboljšani i uslovi, a na osnovu tog sporazuma Srbijagas potpisuje ugovor i određuje cenu.

On nije mogao da precizira tačan iznos cene, ali će ona u svakom slučaju biti nešto niža.

Mrakić je danas podsetio da je međudržavni sporazum Srbije i Ruske federacije o isporuci gasa istekao i da se čeka termin za potpisivanje novog sporazuma, čiji je tekst usaglašen. U međuvremenu je potpisan aneks ugovora o snabdevanju Srbije gasom u ovoj godini, dok ne bude potpisan dugoročni ugovor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik